Zoek
Sluit dit zoekvak.

TMA analyse van talent

Werken vanuit je talent en potentieel

TMA

De TMA-methode is een Talent Management Systeem op basis van de positieve psychologie. Deze methode wordt toegepast voor persoonlijke ontwikkeling en loopbaanadvies van zowel individuen als teams.

De basis van de TMA-methode is de koppeling van individuele talenten aan professionele gedragsindicatoren op basis van competenties en resultaatgebieden. TMA- rapporten en aanbevelingen worden op een oordeelloze en talentgerichte manier beschreven en besproken met de kandidaat.

TMA Talenten drijfveren analyse coaching

Wat is een TMA Talentenanalyse?

De TMA-Talentenanalyse is een uitgebreid instrument dat zich richt op het in kaart brengen van 22 drijfveren en 44 talenten. Ook verschaft het inzicht in de ontwikkelbaarheid van 48 TMA-competenties. De uitvoering van deze talentenanalyse vraagt doorgaans ongeveer een uur, de kandidaat voert de analyse zelf uit via de computer.

De vragenlijst voor de kandidaat bevat een scala aan stellingen en gedragsitems, waarbij de kandidaat steeds kiest welke het beste bij zijn persoonlijkheid en voorkeuren passen. Op een genuanceerde wijze worden op deze manier de drijfveren van de kandidaat zorgvuldig in kaart gebracht. De resultaten van de talentenanalyse worden vervolgens systematisch met elkaar in verband gebracht en geanalyseerd om zowel elkaar versterkende als neutraliserende talenten aan te kunnen wijzen.

De TMA Talentenanalyse biedt daarmee niet alleen een diepgaand inzicht in de individuele drijfveren en talenten van de deelnemer, maar legt ook verbanden tussen deze elementen, waardoor een omvattend begrip van het potentieel van de kandidaat ontstaat. Deze grondige analyse is van grote waarde voor het vormgeven van ontwikkelingsplannen en het optimaliseren van individuele prestaties binnen professionele contexten.

Rapportage

Je ontvangt een genuanceerde kandidaatrapportage die positief, talent- en ontwikkelgericht is geformuleerd. Hierdoor worden de uitkomsten meestal herkend en geaccepteerd.

  • Helpt gerichter ontwikkelen: de juiste competenties ontwikkelen die passen bij talenten.
  • Gebaseerd op positieve psychologie;
  • Biedt objectiviteit in gesprekken over persoonlijke ontwikkeling en mobiliteit;
  • Geeft inzicht in cognitieve capaciteiten en beroepsinteresse /loopbaanadvies;
  • Ondersteunt een effectieve aansturing van en werkverdeling in teams op basis van talenten;
TMA Talenten drijfveren analyse coaching

Meer weten over andere onderwerpen?

We delen graag onze kennis

Leuk dat je geïnteresseerd bent in wat wij doen! Vul hier jouw naam, emailadres en het onderwerp waarover je informatie wilt in en je ontvangt een reactie van ons.