TMA analyse

Werken vanuit talent en potentieel

Waar staat TMA voor?

De TMA methode is een Talent Management Systeem op basis van positieve psychologie. Deze methode wordt gebruikt voor persoonlijke ontwikkeling en loopbaanadvies van zowel individuen als teams.

De basis van de TMA-methode is de koppeling van individuele talenten aan professionele gedragsindicatoren, op basis van competenties en resultaatgebieden. TMA- rapporten en aanbevelingen worden op een niet-oordelende en talentgerichte manier beschreven en besproken met de kandidaat.

Wat is een TMA Talentenanalyse?

Met de TMA Talentenanalyse worden 22 drijfveren en 44 talenten uitvoerig in kaart gebracht. Ook krijg je inzicht in de ontwikkelbaarheid van 48 TMA-competenties. De talentenanalyse neemt circa een uur in beslag, de kandidaat doet dit zelfstandig
met behulp van een computer. De vragenlijst voor de kandidaat bestaat uit stellingen en gedragsitems waaruit de kandidaat steeds kiest welke het beste bij hem passen. Op genuanceerde wijze worden zo de drijfveren van de kandidaat ontrafeld. De uitkomsten van de talentenanalyse worden systematisch met elkaar in verband gebracht en geanalyseerd op elkaar versterkende en neutraliserende talenten.

Rapportage

Je ontvangt een genuanceerde kandidaatrapportage die positief, talent- en ontwikkelgericht is geformuleerd. Hierdoor worden de uitkomsten meestal herkend en geaccepteerd.

  • De TMA methode is gebaseerd op positieve psychologie;
  • Biedt objectiviteit in gesprekken over persoonlijke ontwikkeling en mobiliteit;
  • Geeft inzicht in cognitieve capaciteiten en beroepsinteresse /loopbaanadvies;
  • Ondersteunt een effectieve aansturing van en werkverdeling in teams op basis van talenten;
  • Helpt gerichter opleiden: de juiste competenties ontwikkelen die passen bij talenten.

Meer weten over andere onderwerpen?

We delen graag onze kennis

Leuk dat je geïnteresseerd bent in wat wij doen! Vul hier jouw naam, emailadres en het onderwerp waarover je informatie wilt in en je ontvangt een reactie van ons.