Zoek
Sluit dit zoekvak.

Persoonlijke coaching & ontwikkeling

Persoonlijke coaching: ontwikkel jezelf

Wij zijn gespecialiseerde coaches die zich richten op zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met een persoonlijke en ontspannen aanpak verzorgen wij coachtrajecten die aansluiten op jouw individuele doelen. Onze ervaren coaches bieden zowel persoonlijke 1-op-1 coaching als workshops aan, waaronder persoonlijk leiderschap en Verbindende communicatie. Je kunt bij ons terecht voor sessies op locatie in Arnhem, Ede, Nijmegen, Deventer, of elders op afspraak, maar ook voor online coaching.

Wanneer een persoonlijke coach?

Hier zijn enkele voorbeelden van situaties waarin een persoonlijke coach je ondersteuning kan bieden:

 • Je bent op zoek naar manieren om je professionele vaardigheden te verbeteren.
 • Je wilt effectievere strategieën om je doelen sneller te bereiken.
 • Je bent herstellende van een burn-out (of daarmee samenhangende problemen) en wilt een terugval voorkomen.
 • Je ervaart een gebrek aan energie of motivatie en wilt dit graag veranderen.
 • Je bent op zoek naar begeleiding bij het vinden van een nieuwe functie.
 • Je staat aan het begin van een nieuwe fase in je leven.
 • Je omstandigheden zijn gewijzigd en je zoekt naar manieren om je hieraan aan te passen.
 • Je komt regelmatig dezelfde problemen tegen en wilt leren hoe je deze kunt vermijden.

Hoe kan een persoonlijke coach helpen ?

Een persoonlijke coach kan je ondersteunen bij verschillende uitdagingen, afhankelijk van de doelen die je zelf stelt of in samenspraak met je leidinggevende bepaalt. Hier volgen enkele manieren waarop coaching jou kan helpen:

 • Je benut je kwaliteiten beter op je werk.
 • Je werkt op een ontspannen en prettige manier, zonder uitgeput te raken.
 • Je leert beter je grenzen te stellen en duidelijk te maken wat je nodig hebt.
 • Je zelfvertrouwen neemt toe door meer kennis en inzicht.
 • Je ontdekt hoe je spanningen of conflicten kunt transformeren tot een impuls voor verbetering.
 • Je leert niet-functionele patronen om te buigen naar effectieve strategieën.
 • Je voelt je te verantwoordelijk voor de taken die jij en je collega’s hebben.
 • Je wordt je meer bewust van je omgeving en leert hoe je kunt ingrijpen in groepsprocessen.
 • Je ervaart meer rust en ruimte en hebt een helder beeld van je mogelijkheden en grenzen.
 • Je wilt meer energie en plezier in je werk.

Wat is het voordeel van persoonlijke coaching?

Een coach is een professionele partner die je ondersteunt bij het duiden van je eigen verwarring en onzekerheid, zodat je begrijpt wat je wilt en hoe je dit kunt bereiken. Met een coach kun je persoonlijke kwesties op een open en vertrouwelijke manier bespreken. Je coach kan je op verschillende manieren helpen:

coach persoonlijke effectiviteit Arnhem, Deventer
 • Fris perspectief: Een coach biedt een helder en fris perspectief, waardoor je problemen beter kunt onderzoeken en gemakkelijker tot goede oplossingen kunt komen.
 • Deskundige probleemoplossing: Een coach is deskundig in het aanpakken van veelvoorkomende problemen, en helpt deze effectief op te lossen.
 • Overzicht creëren: Een coach helpt je problemen te onderverdelen in beheersbare stukken voor een helder overzicht.
 • Stimulerende vragen: Door gerichte vragen te stellen, houdt een coach je scherp en helpt je bij het stellen van realistische en haalbare doelen.
 • Uitvoering en aanpassing van plannen: Een coach ondersteunt je bij het uitvoeren van je eigen plan en helpt je, indien nodig, de koers aan te passen.
 • Verborgen mogelijkheden ontdekken: Een coach ziet mogelijkheden in jou die je zelf misschien nog niet ziet, en helpt je deze te ontwikkelen en je kwaliteiten optimaal te benutten.
 • Pad uitstippelen: Een coach helpt je met het uitstippelen van een pad om je leven stap voor stap te verbeteren.

Zo ziet een traject met een persoonlijke coach eruit

Het persoonlijke coachingsproces begint met een initiële kennismaking en oriënterend gesprek gericht op jouw specifieke vraag. Tijdens dit gesprek verkennen we hoe een persoonlijke coach jou het beste kan ondersteunen en welke doelen je wilt bereiken. Als er een wederzijdse klik is, stellen we een voorstel op. Dit voorstel, inclusief het verwachte aantal gesprekken, wordt vervolgens met jou en eventueel jouw manager besproken. De coachingsgesprekken kunnen plaatsvinden op een van onze kantoorlocaties in Wolfheze, Nijmegen, of Deventer. Daarnaast bieden we de mogelijkheid voor afspraken op afstand via telefonisch contact of videobellen, of op een locatie naar keuze.

Wij hanteren een praktische leermethode waarbij je actief leert door te doen. Je voert opdrachten uit en samen reflecteren we hierop. Afhankelijk van jouw wensen en mogelijkheden, passen we verschillende werkvormen toe, inclusief digitale opties. Het is essentieel dat je de kennis en vaardigheden die je tijdens het coachtraject ontwikkelt, duurzaam toepast in jouw dagelijkse praktijk. Hoe kun je wat je hebt geleerd effectief integreren in je dagelijks werk?

TMA Analyse

Aanvullend bieden wij een TMA Analyse voor verdere verdieping.

De TMA-Analyse is een lijst met vragen waarmee je talenten en drijfveren in kaart brengt. Zo vind je de bron van problemen én de beste oplossingen die gebruik maken van jouw kwaliteiten. Lees verder…

TMA Talenten drijfveren analyse coaching
Onze locaties

Onze coaches helpen je graag op onze locaties in Deventer, Arnhem / Ede en Nijmegen, of via MS-teams/Zoom of telefonisch. Als je wilt spreken we ook af op jouw locatie in heel Nederland (reiskosten van toepassing).

Klik op contact om een eerste, oriënterende afspraak te maken of meer informatie te vragen. 

Begin met het ontwikkelen van jouw potentieel

Wat klanten zeggen

Stéfhan van der Sligte, Head of Marketing

“Mensen in je omgeving denken te weten “Wat” het is waar je tegenaan loopt. Echter Daan zorgt dat je het uiteindelijk zelf ter sprake brengt. Hierdoor omarm je het en pas je het sneller toe in alles wat je doet. Zowel zakelijk als prive. Daan, super bedankt!

Desiree Thijsen, Teamleider Sociaal Domein

“Daan Sio is een coach die mij vanuit mijn eigen kracht laat groeien. Door een goede analyse krijg ik inzicht in mezelf en mijn teams, en met duidelijke tools en heldere aanwijzingen kan ik zelf aan de slag. Ontwikkelen is nog nooit zo inspirerend geweest! “

Jan Henst

“Ik heb een zeer goed persoonlijk coachtraject mogen doorlopen met Daan Sio. Daan is een fijne, invoelende en trefzekere coach. Ik heb heel veel baat gehad bij dit traject. Daan bedankt!”