Zoek
Sluit dit zoekvak.

Training Leiderschapsontwikkeling

Verbindend leiderschap vanuit focus, moed en liefde

Wij verzorgen leiderschapsontwikkeling door training en -coaching voor individuele managers of voor het hele managementteam. Wij zijn experts in Verbindend leiderschap, een leiderschapsstijl waarbij leiders hun teamleden inspireren en motiveren meer eigenaarschap te nemen en spanning of conflict om te zetten in brandstof voor verbetering.

Wat is Verbindend leiderschap

Organisaties willen wendbaar reageren op veranderingen in de omgeving. Dat vraagt eigenaarschap van medewerkers. Als leidinggevende (bege)leid je mensen en teams op deze weg binnen de lijnen die zijn uitgezet.

Als je verbindend leiding geeft, initieer je dat de mensen voor wie jij werkt goed (samen)werken. Je bent zelf wendbaar; soms dien je te leiden en soms dien je te volgen. Je erkent tijdig wat er speelt en stuurt daarop. Dat vraagt focus, moed en liefde.

Verbindend leiderschap

leiderschap

Wat levert een leiderschapstraject op?

Je bepaalt jouw eigen leiderschap ontwikkeldoelen. Dit kan het opleveren:

  • Je motiveert jouw team bij het ontwikkelen van kwaliteiten en het nemen van eigenaarschap
  • Je bent je bewust van de ontwikkelingsfase van jouw team en je stuurt hierop
  • Je signaleert niet-functionele communicatiepatronen en helpt het team ze om te buigen
  • Je kent jouw persoonlijke effect op anderen. Je kunt daar adequaat en met mededogen mee omgaan
  • Door verbindend leiderschap motiveer je mensen om spanningen of conflicten om te zetten in brandstof voor verbetering

Aanpak

Er zijn twee mogelijkheden:
  • Managementcoaching: Als je een (persoonlijks) leiderschap ontwikkelvraag hebt kun je gebruik maken van een persoonlijk spar-abonnement of ontwikkelen we een persoonlijk coachtraject op maat. Beide kunnen ook onderdeel zijn van een ontwikkeltraject voor één van jouw teams.
  • MD-traject:  Voor managementteams leveren we maatwerk in leiderschapsontwikkeling. Doorgaans bestaat een Management Development traject uit een aantal bijeenkomsten met focus op onderzoek, reflectie, training, sparmomenten en borging in de praktijk.

MD-traject

Leiderschap ontwikkeling

Leiderschapstraject: Werkwijze

In onze begeleiding, training en coaching  besteden we aandacht aan leiderschap vanuit ‘focus, moed en liefde’. Afgestemd op jullie/jouw doel, branche, gebruiken en persoonlijkheid hanteren wij werkvormen waarmee we bewustzijn vergroten. Je veel leert over jezelf en van elkaar. We geloven in leren door doen: je geeft jezelf en elkaar opdrachten, we reflecteren daarop. We maken altijd de vertaalslag naar de dagelijkse praktijk.

Leiderschapscoaching: Spar-abonnement

Onze leiderschapscoaching Spar-abonnement is ideaal voor managers of leidinggevenden die graag op korte termijn willen kunnen sparren over actuele vragen. Koop vooraf een aantal uur in en gebruik ze wanneer je het nodig hebt.

TMA-Analyse

Een TMA Talent Analyse geeft een helder overzicht van je talenten en drijfveren. Dit helpt je je leiderschap te ontwikkelen op een manier die bij jouw talenten past.

Meer weten over andere onderwerpen?