Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit is onze werkwijze

Zo kijken we naar jouw vraagstuk

Of het nu gaat om teamontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling of leiderschapsontwikkeling, het proces van samenwerken met Bureau Ten Bate verloopt in grote lijnen volgens een aantal stappen waarin we maatwerk leveren. We worden gewaardeerd om ons vermogen om in het traject bij te sturen indien nodig of gewenst.

Bovenstroom & onderstroom

Het is belangrijk om werk voortdurend goed te organiseren: waar zijn jullie voor besteld, hoe organiseer je dat en wat doen jullie dan? Dit noemen wij werken in- en aan de bovenstroom. Daarnaast is het belangrijk om aandacht te hebben voor de onderstroom: je zorgt met elkaar voor stabiele teamrelaties, onderling vertrouwen en je maakt gebruik van elkaars wijsheid. Dit voegt waarde toe en leidt tot een grotere effectiviteit.

Wat heeft bij jullie aandacht nodig? Als je te veel focust op de bovenstroom dan blijf je discussiëren, regelen en afspraken maken die in de praktijk onvoldoende worden nagekomen. Als je te veel focust op de onderstroom wordt het samenwerken zwaar of net iets té gezellig en mis je concrete stappen om resultaat te behalen en verankeren. Tijdig schakelen tussen boven- en onderstroom leidt tot een beter resultaat. Wij helpen jullie in het vinden van de juiste balans tussen beiden en om praktische afspraken te maken in zowel de boven- als onderstroom.

bovenstroom-onderstroom

Het systeem

Een organisatie of een team functioneert als:

  • Het bestaansrecht en doelen helder zijn (bovenstroom)
  • Er duidelijke afspraken zijn hoe dit doel te behalen (bovenstroom)
  • De relaties binnen het geheel ten dienste staan van de inhoud (onderstroom)

Als Systeemdenkers onderzoeken wij met jullie op welke niveau jullie vraag ligt en op welk niveau we vervolgens moeten starten om blijvend resultaat te behalen. Wij richten ons daarbij in ieder geval op het verhelderen van de onderlinge verhoudingen: de belemmerende en versterkende  interactiepatronen. Hierdoor zijn jullie beter in staat om het gewenste resultaat ook daadwerkelijk te halen en afspraken te maken die ook echt werken.

Wij faciliteren dit proces. Daarbij maken we gebruik van principes en praktische instrumenten uit het Systeemdenken, Deep Democracy, Verbindende Communicatie, Gestructureerde Zelforganisatie, Resultaatgericht werken, Lean & Agile en nog veel meer.

Het individu

Jij draagt effectief bij aan de resultaten als je de werking kent van jouw persoonlijkheid en gedrag op de omgeving. Wij coachen jou om zicht te krijgen op jouw eigenheid door jouw gedrag en persoonlijkheid te onderzoeken en te vertalen naar gedrag dat bij jou past en aansluit bij de werkomgeving. We ondersteunen je om dit gedrag bij herhaling in te zetten in jouw dagelijkse praktijk. Zo leer je de beste versie van jezelf te geven in de omgeving waarin jij werkzaam bent.

Bureau Ten Bate levert altijd maatwerk. We putten uit een scala aan werkvormen. Ervaringsgericht leren, actief aan de slag en borging in de dagelijkse praktijk staan daarbij centraal. 

bovenstroom-onderstroom

Wil je meer weten over onze
werkwijze?

Laat hier je gegevens achter en we bellen je zo snel mogelijk terug.