Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gemeente Valkenswaard: Invoering omgevingswet; integrale samenwerking verbeteren

Met het oog op de veranderingen die de Omgevingswet met zich mee gaat brengen, hebben we intern besloten om extra te investeren in integrale samenwerking. Wij hebben Rombout gevraagd ons hierbij te ondersteunen. We kozen voor Bureau Ten Bate omdat we een prettig contact hadden in het voortraject.

In de loop van het traject hebben mensen elkaar weer (beter) gevonden, over de afdelingen heen. Er is meer begrip voor elkaar en voor elkaars werk en er is een verschuiving in ‘mindset’ opgetreden. We nemen sneller contact met elkaar op, we komen vaker een kijkje in elkaars keuken nemen en we mailen elkaar en niet zo snel meer. We bellen of gaan gewoon even langs. Verder merk ik dat we ook minder aannames hebben over andere (afdelingen).

Rombout heeft ons vooral geholpen om op een prettige manier zaken te bespreken en bespreekbaar maken. De start van het traject was moeizaam. Uiteindelijk gloorde er weer licht aan de – integrale – einder.

We willen de huidige lijn graag vasthouden. Momenteel zijn we vooral aan het ‘overleven’ in verband met de Coronacrisis. In de toekomst overwegen we een vervolg om de ingezette lijn te borgen.

Jan Peels, Teammanager KCO Gemeente Valkenswaard

Meer weten over andere onderwerpen?